Argentina prvi finalista Svetskog prvenstva: Mesi i Alvarez predvodili Gaučose protiv Hrvatske
Foto: Getty images

Argentina prvi finalista Svetskog prvenstva: Mesi i Alvarez predvodili Gaučose protiv Hrvatske

Kad svoje veče ima Leo Mesi onda nema pomoći! Fudbalska reprezentacija Argentine prvi je finalista Svetskog prvenstva u Kataru. Gaučosi su u polufinalu bili mnogo bolji od selekcije Hrvatske.

Utakmica na stadionu Lusail Ikoniku završena je ubjedljivom pobjedom Argentine od 3:0.

Potpuno zasluženo su slavili fudbaleri u plavo-bijelim dresovima. Dva gola postigao je mladi napadač Hulijan Alvarez, jedan vodeći Leo Mesi iz jedanaesterca.

Argentina će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog meča između aktuelnog svetskog prvaka Francuske i najprijatnijeg iznenađenja Maroka. Taj duel igra se u srijedu.

Finale Svetskog prvenstva na programu je u nedelju. Dan ranije Hrvatska će se boriti za treće mjesto sa poraženim iz duela Francuska – Maroko.

Argentina želi treću titulu prvaka svijeta, prvu još od 1986. godine kad ih je do samog vrha prevodio slavni Dijego Maradona.

Najbliži tom cilju bili su 1990. ponovo sa Maradonom u timu i 2014. godine predvođeni Leom Mesijem, koji će i ovog puta biti na čelu Gaučosa.

Argentinci su preko Hrvata stiglo do šestog mundijalskog finala u istoriji.

Zanimljivo je da je prije četiri godine duel ove dvije selekcije završen više nego ubjedljivom pobjedom Hrvatske od 3:0. Tada su se sastali u grupi. Ovog puta potpun revanš Argentinaca!

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.