Blokirano više saobraćajnica u Podgorici, stigao još jedan kordon policije

Pokret "IMA NAS" danas organizuje protest ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici, uz jasnu poruku, da nema odustajanja od ispunjenja zahtjeva i da će odlučno braniti institucije. Ispred Skupštine je prisutan veliki broj građana iz raznih gradova Crne Gore. Mediji javljaju da je izveden još jedan kordon policije.

 Zgradu Skupštine obezbjeđuju jake policijske snage. Ispred zgrade parlamenta se ori “Nije ovo Srbija!”, izvještava Cdm.

Među okupljenim građanima su i poslanici opozicije - iz DPS Aleksandra Vuković, Petar Ivanović, Dragutin Papović, iz SD Ivan Brajović, iz SDP-a poslanica Draginja Vuksanović i funkcioner te stranke Ivan Vujović. 

Građanski aktivista Predrag Vušurović naveo je okupljenima ispred parlamenta da su napravili blokadu Podgorice.

"Sada vas molim da ovdje, kad smo se već okupili, sačekamo i vidimo.. Naredna tema današnjeg zasijedanja krnje Skupštine Crne Gore je ponovno izjašnjavanje o neustavnom i nelegalnom i nelegetimnom prijedlogu Zakona o predsjedniku. Pozivam vas da dostojanstveno sačekamo ođe basta li im napraviti i to... Čekamo osluškujemo i slušamo, tu samo najedno i zajedno", poručio je on, prenosi Pobjeda.

Uoči današnjeg protesta IMA NAS više stotina vozila građana Crne Gore blokiralo je prilaze Skupštini Crne Gore, kao i neke saobraćajnice na prilazu Podgorici. 

Protest u Podgorici je zakazan za 11 sati, a ranije su najavili da će kolonama automobila u potpunosti preplaviti Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je 12. decembar dan D kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema.

Organizovani su dolasci i iz drugih gradova.

U širem centru Podgorice su ogromne saobraćajne gužve. Razlog osim okupljanja demonstranata koji su najavili auto-kolone, su i udes na jednoj od najprometnijih raskrsnica, ali i dojave o bombama u školama zbog koje su roditelji masovno došli po djecu.

Saobraćaj na Bulevaru "Svetog Petra Cetinjskog" ispred Skupštine blokiran je, nakon što se na tom mjestu stvorila velika kolona automobila, koja će biti dio današnjeg protesta. 

U centru je pojačano prisustvo policije. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.