Mašković: Tužilaštvo i MUP nijemi na uzorpiranje izbornih prava građana Šavnika
Miloš Mašković, Foto: Socijaldemokrate

Mašković: Tužilaštvo i MUP nijemi na uzorpiranje izbornih prava građana Šavnika

Dešavanja u Šavniku su možda najbolji odraz stanja u kojem se crnogorske institucije danas nalaze, saopštio je danas član Izvršnog odbora Socijaldemokrata povodom osmog neuspjelog održavanja izbora u tom gradu Miloš Mašković.

“Ni osmu sedmicu zaredom nadležni državni organi nisu u stanju da sprovedu zakon i omoguće održavanje izbora na preostala dva izborna mjesta u toj opštini. Nekoliko građana je čak i kreiranjem određenog sadržaja za društvene mreže najavilo da će i danas onemogućiti glasanje, odnosno da će se upustiti u kršenje zakona i da će uzorpirati izborna prava jednog dijela građana Šavnika, na šta su MUP i tužilaštvo ostali nijemi“, dodaje Mašković.

Podsjetio je na to da su, od tri koalicije koje učestvuju na izborima, nosioci dvije koalicione liste (liste DF, SNP i Demokrate ES) u ovoj godini promijenili prebivalište kako bi glasali u ŠN, dok je jedino nosilac koalicione liste DPS-SD stvarno stanovnik Šavnika. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.