“Priznanje Merkelove stavlja moralnu i materijalnu odgovornost za dešavanja u Ukrajini na Njemačku i Francusku“
Foto: Reuters

Predsjednik ruske Dume saopštio

“Priznanje Merkelove stavlja moralnu i materijalnu odgovornost za dešavanja u Ukrajini na Njemačku i Francusku“

Predsjednik ruske Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da bi Berlin i Pariz trebalo da plate odštetu stanovnicima Donbasa zbog izjave bivše njemačke kancelarke Angele Merkel da su sporazumi iz Minska omogućili Ukrajini da ojača.

“Priznanje Merkelove stavlja moralnu i materijalnu odgovornost za dešavanja u Ukrajini na Njemačku i Francusku“, napisao je on na svom Telegram kanalu, prenosi TASS.

Rat u Donbasu 2014. godine je okončan potpisivanjem sporazuma Minsk 2 u Bjelorusiji 12. februara 2015. godine.

Mirovni sporazum Minsk 2 nakon dugih pregovora u glavnom gradu Bjelorusije potpisali su ruski predsjednik Vladimir Putin i tadašnji predsjednik Ukrajine Petro Porošenko. Na pregovorima su direktno učešće imali i bivši predsjednik Francuske Fransoa Oland i doskorašnja njemačka kancelarka Angela Merkel.

Pomenutim sporazumom dogovoren je potpuni prekid vatre koji je stupio na snagu 15. februara 2015. godine, kao i povlačenje teškog naoružanja i razmjena zatvorenika.

“Oni će morati da plate odštetu stanovnicima republika Donbasa za osam godina genocida i nanijete štete. Ovo je samo početak“, naveo je Volodin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.