Rahman Husović

Husović poručio

"Rožaje posjeduje ogroman potencijal za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma"

Predsjednik Opštine Rožaje i funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Rahman Husović kazao je za Portal RTCG da - uzimajući u obzir budžetska ograničenja aktivnosti sprovode fazno - ali da će biti istrajni i ispuniti sve što su obećali Rožajcima i Rožajkama. Istakao je da Rožaje posjeduje ogroman potencijal za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma, te da se nada da će skijalište u najkraćem mogućem roku biti pušteno u funkciju.

Kada su u pitanju prioriteti u radu u narednom periodu, Rahman Husović je kazao da će usmjeriti rad prvenstveno prema unapređenju komunalne infrastrukture.

"Svakodnevno smo na terenu, sa građanima. Važno nam je da direktno od njih čujemo koji su najveći izazovi sa kojima se suočavaju. Godinama aktivno radimo na obnavljanju i modernizaciji putne mreže, posebno u ruralnom dijelu opštine. Funkcionalni putevi su glavni uslov za dalji razvoj svake sredine", kazao je Husović. 

Naveo je da uzimajući u obzir budžetska ograničenja, aktivnosti sprovode fazno ali da će  biti istrajni i ispuniti sve što su obećali Rožajcima i Rožajkama.

Husović je kazao da se u Rožajama trenutno realizuje nekoliko važnih infrastrukturnih projekata. 

"Posebno bih se osvrnuo na izgradnju ski centra 'Hajla- Štedim', rekonstrukciju dijela magistralnog puta Rožaje-Špiljani, izgradnju Zaobilaznice, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Sa zadovoljstvom ističem da sprovodimo i značajan program u domenu unapređenja drvoprerađivačke proizvodnje kao i pripremne aktivnosti u susret investicionoj valorizaciji zemljišta bivše fabrike Gornji Ibar koje je nedavno, nakon dugogodišnjih zalaganja, ustupljeno Opštini na raspolaganje", kazao je Husović.

Istakao je da će se na tom lokalitetu graditi objekti koji će dodatno urbanizovati gradsko jezgro, a stvoriće se i prilike za otvaranje novih radnih mjesta.

Kada je u pitanju razvoj zimskog turizma, Husović navodi da Rožaje posjeduje ogroman potencijal za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma.

"Prirodne ljepote, planinski vrhovi, dominantan broj sunčanih dana u godini, uz činjenicu da se snijeg u pojedinim planinskim djelovima zadržava do ljetnjih mjeseci, te geostrateški položaj čine grad pod Hajlom idealnom sredinom za razvoj svih vidova turizma. Mi smo tu viziju počeli da ostvarujemo prije nekoliko godina", kazao je Husović.

On je istakao da se nada da će skijalište u najkraćem mogućem roku biti pušteno u funkciju.

"Nadam se da će skijalište u najkraćem mogućem roku biti pušteno u funkciju. Na taj način moći ćemo da aktivno valorizujemo naše prorodno bogatstvo što će unaprijediti životni standard svih naših građana. Ta tom polju posjedujemo i izvanredne ljudske potencijale u koje ubrajamo i našu dijasporu koja je uvijek bila pokretač svih važnih procesa u našoj opštini", zaključio je Husović. 

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.