Brđanin sa predstavnicima Biroa za borbu portiv terorizma i ICITAP programa

Brđanin sa predstavnicima Biroa za borbu portiv terorizma i ICITAP programa

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa predstavnicima Biroa za borbu portiv terorizma State Department-a i ICITAP programa (Međunarodnog programa u obukama o krivičnim istragama) Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država.

Kako je saopštila Uprava policije, SAD posredstvom više programa a posebno kancelariju ICITAP-a pruža značajnu podršku i ekspertizu Upravi policije u ključnim oblastima za reformu i razvoj, a posebno u oblasti borbe protiv teškog i organizovanog kriminala, kao i sprovođenja modela policije vođene obavještajnim radom (ILP).

Na današnjem sastanku, čija je tema, između ostalih, bila i borba protiv terorizma, razgovarano je o održanoj Radionici o instrumentima za listu praćenja u brobi poriv terorizma, a na kojoj su učestvovali i službenici crnogorske polcije.

Ova radionica, koja je relizovana prethodne nedelje, bila je prilika za jačanje saradnje i razmjenu informacija vezanih za listu praćenja (WATCH lista), ali i poboljšanje sposobnosti svih država da identifikuju i zabrane putovanja terorista, kao i promovisanje ispunjenih međunarodnih bezbjednosnih obaveza - navodi se u saopštenju.

"Iako Crna Gora trenutno nema izraženu problematiku u oblasti terorizma, instrument WATCH liste svakako ima svoj značaj s aspekta efikasnijeg preventivonog djelovanja, čime se daje doprinos ne samo nacionalnoj već i regionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti", dodaje se.

Sagovornici su na sastanku istakli značaj modela policija vođena operativnim radom i razmotrili mogućnost saradnje u ovoj oblasti, ali i oblasti sajber kriminala, unaprjeđenja kapaciteta Koordinacionog centra i zaštite kritične infrastrukture.

Direktor policije je iskoristio današnji sastanak da jos jednom istakne opredeljenost Uprave policije ka daljem jačanju saradnje i pratnerstva u oblastima od obostranog interesa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.