Nastavak razgovora u nedjelju

Nastavak razgovora u nedjelju

Sastanak šefova poslaničkih klubova koji je počeo u srijedu 7. decembra, koji je sazvao šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković kako bi "dogovorom stvorili preduslove za rješavanje institucionalne krize", a koji je nastavljen danas završen je bez rezultata.

Nastavak razgovora zakazan je za nedjelju, u 17. sati.

Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović je rekao da se nadaju da će doći do dogovora.

Genci Nimanbegu iz Force kazao je da je dobar znak to što nastavljaju pregovore za dva dana.

Na sastanak, koji je sazvao Živković, i danas su došli Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora), Ivan Brajović (Socijaldemokrate), Dragan Ivanović (Socijalistička narodna partija), Branko Radulović (Pokret za promjene), Slaven Radunović (Demokratski front), Genci Nimanbegu (Forca), Srđan Pavićević (CIVIS), Kenana Strujić Harbić (Bošnjačka stranka) i Draginja Vuksanović Stanković (Socijaldemokratska partija).

Podsjećamo, Živković je u dopisu od 6. decembra poslaničkim klubovima naveo da, uzimajući u obzir da je na sjednici Kolegijuma predsjednice Skupštine 8. novembra razmatran zahtjev Kluba poslanika DPS-a, na osnovu koga je, uz saglasnost šefova klubova, odgođeno drugo glasanje za četvoro sudija Ustavnog suda za 12. decembar 2022. godine, predlaže da se u najkraćem roku održi sastanak u formatu šefova poslaničkih klubova, kako bi dogovorom stvorili preduslove za rješavanje institucionalne krize.

Živković vjeruje da bi, imajući u vidu da su na prethodnom sastanku, u organizaciji predsjednice Skupštine Crne Gore, od lidera političkih subjekata dobili potvrdu da postoji spremnost za dogovor, sastanak šefova klubova bio dobar put za nastavak dijaloga i pronalaženje rješenja političke krize.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.