Čađenović negirao članstvo u kriminalnoj organizaciji i zlouptrebu položaja
Čađenović

Zadržavanje do 72 sata

Čađenović negirao članstvo u kriminalnoj organizaciji i zlouptrebu položaja

Specijalni tužilac Saša Čađenović negirao je da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja prilikom davanja odbrane koju je iznio u zgradi Specijalnog tužilaštva, kazao je za Pobjedu advokat Lazar Aković.

Tužilac Miloš Šoškić je nakon saslušanja ipak predložio da se Čađenoviću odredi zadržavanje do 72 sata.

Čađenović je uhapšen jutros na radnom mjestu zbog sumnji da je obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

"Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Čađenović je javnosti poznat i kao postupajući tužilac u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

On je optužnicu podigao zajedno sa tadašnjim glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem. Viši sud je 2019. godine prvostepeno osudio optužene, ali je Apelacioni sud kasnije poništio tu presudu i suđenje vratio na početak.

Tužilac Čađenović je nastavio i u ponovljenom postupku da zastupa tužbu protiv optuženih u slučaju "državni udar", a 29. novembra ove godine Vijeće Višeg suda odlučilo je da zbog "novog činjeničnog stanja u ovom predmetu, specijalno državno tužilaštvo ima rok od 15 dana da dostavi sudu novu optužnicu".

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.