Prosječan novembarski račun za struju 31,07 eura

Prosječan novembarski račun za struju 31,07 eura

Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78% više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto - saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore

''Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 31,07 eura. Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,47 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 37,48 eura'', navodi se u saopštenju.

Kako dodaju iz EPCG čak 64 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 17,5 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 14,9 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 3,6 odsto kupaca.

''Novembarske račune umanjene za iznos popusta dobiće 48,3 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 184.284 kupca.

Podsjećamo da će se 15. decembra, sa početkom u 11h, obaviti javno izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri “Račun plati, nagradu uhvati” u aneks sali upravne zgrade EPCG u Nikšiću'', zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.