Brnabić: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

Brnabić: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance "na samu ivicu rata" i najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN zatraži povratak svojih trupa na Kosovo i Metohiju.

- Svakog dana se krši ne samo briselski nego i kumanovski sporazum. Blizu smo toga da po Rezoluciji 1244 zatražimo povratak naših snaga na Kosovo, jer KFOR ne radi svoj posao. Srbi se ne osjećaju bezbjedno i fizički su i životno ugroženi, uključujući i djecu u vrtićima - rekla je Brnabić na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Brnabić je dodala da će detalje o tome u toku dana iznijeti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je ocijenila da sve što radi Kurti predstavlja opasnost za Srbe i Albance, ali i za Evropu.

- To je politika 18. i 19. vijeka. To budi osjećanja očaja. Izuzetno sam zabrinuta i teško je bilo spavati sinoć - rekla je ona.

Brnabić je ocijenila da Kurti ništa ne radi sam već da je imao i „pomoć partnera u EU koja ne reaguje“.

- U EU ne reaguju na to što se dešava, ili reaguju kada dogori do nokata. KFOR i Euleks ne rade svoj posao, ne samo u skladu sa briselskim nego i sa kumanovskim sporazumom. Ne štite Srbe na Kosovu ni južno ali ni sjeverno od rijeke Ibar - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Izvor: FoNET/N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.