Damjanović: Narednih dana 'trinaesta penzija'

Damjanović: Narednih dana 'trinaesta penzija'

Penzioneri sa primanjima ispod 790 eura dobiće "trinaestu penziju" narednih dana, saopštio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović. Visina primanja zavisiće od visine penzije.

- Obećali smo da ćemo zbog narušavanja životnog standarda pokušati da damo pdoršku, ukupne vrijednosti od 17 miliona eura, i biće isplaćeno narednih dana. Mislim da podrška dolazi u pravo vrijeme, decembar je mjesec sa najvećim troškovima. To će biti po ustaljenom modelu, preko pošte - rekao je Damjanović za TV Vijesti.

On je kazao da će do 200 eura primiti oni koji uobičajno primaju iznos do prosječne penzije (360 eura), sto eura oni koji primaju prenzije od 360 eura do 450 eura, a 50 eura pomoći oni čije su penzije od 450 eura do "potrošačke korpe" koja je po podacima Monstata oko 790 eura.

- Procijenili smo da je gornji limit iznos potrošačke korpe što je skoro 800 eura. Preko toga se ne može govoriti o podršci. Penzija preko 800 eura je koliko-toliko pristojno - kazao je Damjanović.

Budžetom za narednu godinu, kako je podsjetio, predviđen je i rast zarada u javnom sektoru, pa će doći i do povećanja, odnosno usklađivanja penzija, dva ili tri puta u toku godine.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.