Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan 3. avgusta, o ,,Otvorenom Balkanu“ prije Nove godine

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan 3. avgusta, o ,,Otvorenom Balkanu“ prije Nove godine

Svaki put pred neku važnu odluku Demokratska partija socijalista izmisli nešto da bi skrenula pažnju. Jedna te ista priča - kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, komentarišući informacije Pobjede da bi u narednih 15 dana trebalo da donese odluku o ulasku Crne Gore u ,,Otvoreni Balkan“.

- DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

Iz Vlade još nijesu odgovorili na pitanja Pobjede kada je Vlada planirala da se odredi prema inicijativi „Otvoreni Balkan“ i hoće li se na sjednici Vlade razmatrati analiza Ministarstva evropskih poslova.

Poslanik i portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić kazao je da je komična i očekivana izjava premijera u tehničkom mandatu da ta partija svaki put pred neku važnu odluku izmisli nešto da bi skrenuo pažnju.

- Lažov, prevarant i škaljarski brat Abaz optužuje DPS za skretanje sa teme. Komično i očekivano od strane glavnog cirkusanta političke scene Crne Gore. Uvijek je onako kako Vučić kaže - istakao je Nikolić na Tviteru.

On je Abazoviću poručio da su stavovi DPS-a jasni i principijelni, te da se uvijek zasnivaju na onome što je najbolji državni interes.

- Doduše i Vaši su stavovi konzistentni - uvijek je onako kako Vučić kaže. Prema tome, odvaja nas samo jedna sitnica - mi služimo državnom interesu, a Vi ste posluga Beograda - poručio je Nikolić.

Odlazeći premijer Dritan Abazović definitivno nije pouzdana osoba kada su u pitanju pokušaji demantija informacija dnevnog lista Pobjeda.

- Demantujem da će Temeljni ugovor sa Srpskom parvoslavnom crkvom biti potpisan 3. avgusta, rekao je Abazović nakon što je Pobjeda 31. jula objavila informaciju da će upravo na taj dan biti potpisan ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Međutim, četiri dana kasnije Abazović je potpisao Temeljni ugovor na datum koji je Pobjeda i objavila.

Informaciju za skoro donošenje odluke o pristupanju inicijativi ,,Otvoreni Balkan“, Pobjeda je dobila iz Vlade i od najbližih saradnika Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića. Uz saglasnost i koordinaciju upravo Abazovića i Beograda, Joković je prije dvije sedmice izašao sa javnim pozivom da Vlada pristupi toj inicijativi. Zajednička medijska priprema Beograda i zvanične Podgorice je već počela.

Odluka o pristupanju Crne Gore je, prema novim saznanjima Pobjede, već pripremljena i biće potpisana u roku koji je objavila Pobjeda. Dakle, prije početka nove godine i sa tom odlukom je Abazović informisao sve ministre i najbliže saradnike.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.