Šofranac: Dom za stare uskoro će primiti prve stanare

"Uspješno završeni svi radovi po sugestijama komisije za tehnički pregled"

Šofranac: Dom za stare uskoro će primiti prve stanare

Naglašava da su se, nakon brojnih izazova, stekli svi preduslovi za bezbjedan boravak budućih korisnika. Kada je riječ o cijeni smještaja, ističe da će zavisiti od načina na koji građani ostvaruju pravo na uslugu smještaja, kao i da je predviđena pomoć države za korisnike koji nijesu u mogućnosti sami da pokriju troškove.

Dom za stare u Podgorici, čija gradnja je koštala 12 miliona eura, uskoro će primiti prve stanare, najavila je Šofranac.

“Imali smo brojne izazove na koje smo nailazili u prethodnom periodu, ali ono što danas, sa velikim zadovoljstvom možemo najaviti, jeste da će dom biti otvoren naredne srijede. U međuvremenu, uspješno su završeni svi radovi po sugestijama komisije za tehnički pregled, što je komisija i konstatovala u svom pozitivnom izvjestaju, na osnovu čega je izdata upotrebna dozvola”, objašnjava Šofranac.

Dodaje da će cijene smještaja za oko 274 korisnika iznositi od 400 eura pa naviše. Za one koji ne mogu sami da pokriju troškove smještaja, predviđena je i pomoć države.

“Svi korisnici su dužni da učestvuju u plaćanju ove usluge, kao i njihovi najbliži srodnici, u skladu sa porodičnim zakonom i kod nadležnih centara za socijalni rad oni će dobiti informaciju, ne samo o cijeni, već i o kompletnoj dokumentaciji. U direktnoj komunikaciji sa našom socijalnom radnicom, dobićete odgovore na sva pitanja koja vas interesuju”, kazala je Šofranac.

Dom, u Bulevaru Veljka Vlahovića, omogućiće korisnicima druženje i medicinske usluge, kao i druge sadržaje, zaključila je Šofranac.

Izvor: Gradski portal
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.