Lakušić i Popović uhapšeni zbog bombaškog napada na kuću Spasojevića

Lakušić i Popović uhapšeni zbog bombaškog napada na kuću Spasojevića

Željko Lakušić i Filip Popović uhapšeni su zbog sumnje da su povezani sa bombaškim napadom na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, potvrđeno je Pobjedi.

Nalog za njihovo hapšenje izdala je tužiteljka Maja Knežević.

Uprava policije saoštila je da su nakon "niza preduzetih istražnih i kriminalističkih mjera i radnji, kao i odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru došli do osnovane sumnje da su Ž.L. (34) i F.P. (21) bacili ručnu bombu na porodičnu kuću načelnika Spasojevića".

Oni se, kako dodaju, u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantna lica.

Njima se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, a oni su po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode.

U toku su pretresi prostorija koje koriste Lakušić i Popović na području Podgorice.

Spasojeviću je 1. decembra u blizini ograde kuće, u mjestu Podanje u Danilovgradu, bačena eksplozivna naprava. Na sreću, u napadu nije bilo povrijeđenih.

Tri dana kasnije, Spasojević je prijavio policiji da je u svom dvorištu, pored ograde, pronašao neeksplodiranu eksplozivnu napravu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.