Vlada odlučila: Plantažama 1,5 miliona iz budžetske rezerve

Vlada odlučila: Plantažama 1,5 miliona iz budžetske rezerve

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković zatražio je danas na sjednici Vlade da se opredijeli 1,5 miliona eura kompaniji Plantaže za saniranje štete od elementarnih nepogoda.

Joković kaže da svi znamo šta Plantaže znače za Crnu Goru.

“Po nalazu sudskog vještaka Plantaže su ove godine imale štetu od elemntarnih nepogoda od skoro osam miliona. Naslijeđeni su dugovi i gubitak tržišta zbog sankcija Rusiji. Znamo sve. Gubitak nekih sporova, sudskih presuda. Sada se njihova cijena procjenjuje na 404 miliona eura. Blokade Tuzi i Podgorice dovele su u teško stanje ovu kompaniju koja nikad nije imala podršku od države. Uz državnu pomoć vjerujemo da ova kompanija ima perspektivu. Predlog je da Ministarstvo finansija izdvoji 1,5 miliona eura za Plantaže kako bi izašli iz ove situacije i riješili blokade”, kazao je on.

Joković je pozvao građane da kupuju domaće i “da kupujemo vina Plantaža koja su vrhunska”.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović najavio je da će Plantaže dobiti taj novac kako bi se on upotrijebio za saniranje šteta od elementarnih nepogoda, što ne spada u državnu pomoć.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je istakao da bivšem menadžmentu ne treba trošiti riječi i da će oni, kako je kazao, “na sudu moći da iskažu svoja znanja i vještine”.

On smatra da se Plantažama treba pomoći.

“Kada je riječ o relaciji sa opštinama, svako treba da ispunjava svoje obaveze”, poručio je on.

Izvor: Cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.