Osmani: U narednih nekoliko dana odluka da li se odlažu izbori na sjeveru Kosova

Osmani: U narednih nekoliko dana odluka da li se odlažu izbori na sjeveru Kosova

Predsjednica Vjosa Osmani rekla je da će odluka o tome da li se odlažu izbori u opštinama na sjeveru Kosova biti donijeta za nekoliko dana, prenosi Koha.

Ona je rekla da čeka izvještaj bezbjednosnih institucija o situaciji na sjeveru, kao i da će se danas sastati sa predstavnicima nekih bezbjednosnih institucija.

Osmani je navela da postoje kriterijumi koje definiše Venecijanska komisija za odlaganje izbora, kao i da će predstavnici političkih partija biti pozvani u Predsjedništvo na raspravu po ovom pitanju i da će se odluka donijeti konsenzusom.

Izbori za gradonačelnike opština na sjeveru zakazani su za 18. decembar, a za skupštine opština Zvečana i Leposavića 25. decembra.

Izvor: Danas

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.