Pokret IMA NAS: U ponedjeljak ćemo poslati jasnu poruku ustavorušiteljima da nema trgovine sa državnim interesima

Pokret IMA NAS: U ponedjeljak ćemo poslati jasnu poruku ustavorušiteljima da nema trgovine sa državnim interesima

Pokret “IMA NAS” će u ponedjeljak tokom trajanja sjednice na kojoj se odlučuje o pučističkom Zakonu o predsjedniku vaninstitucionalnim djelovanjem poslati jasnu poruku da građani Crne Gore ne pristaju na rušenje ustavnog poretka, saopštili su organizatori protesta.

“Sve političke aktere pozivamo na odgovornost i poručujemo im da od zahtjeva nećemo odustati te da ne testiraju našu odlučnost kada je u pitanju odbrana državnih interesa. Na to nas obavezuje i masovan odaziv građana budući da je na dosadašnja tri protesta prisustvovalo više od 60.000 građana čime su protesti IMA NAS postali najmasovniji protesti od obnavljanja nezavisnosti”, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Građanima je, prema riječima organizatora, dosta”rastakanja države” kojem, kako kažu, “svjedočimo posljednje dvije godine i odlučni su da se povrati politička stabilnost u zemlji”.

“Zbog toga zahtijevamo odustajanje od Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda. Naše stavove ćemo jasno ponoviti još jednom u ponedjeljak kada ćemo kroz razrađen i detaljan plan djelovanja poslati jasnu poruku da nećemo odustati od borbe za građansku, naprednu i evropsku Crnu Goru”, zaključuju iz Pokreta “Ima nas”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.