Uplaćena sredstva Opštoj bolnici Berane za savremenu angio salu i digitalni mamograf

Uplaćena sredstva Opštoj bolnici Berane za savremenu angio salu i digitalni mamograf

Sredstva za nabavku digitalnog mamografa, kupovinu opreme i potrošnog materijala za savremenu angiosalu uplaćena su danas Opštoj bolnici Berane. Za nabavku digitalnog mamografa uplaćeno je 193.600 eura, a za angio salu izvršena je uplata od 1.101.100 eura sredstava NKT-a.

Direktor Opšte bolnice Berane dr Milorad Magdelinić istakao je da su tenderi u toku i da brzo očekuju nabavku opreme za angiosalu i digitalni mamograf, kako bi se odmah moglo početi sa radom. 

“Ovim će se znatno unaprijediti zdravstveni sistem na sjeveru Crne Gore, a građanima će biti dostupnije najsavremenije metode dijagnostike i liječenja. Zahvalni smo na svesrdnoj pomoći ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, ministra finansija Aleksandra Damjanovića i cijele Vlade na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem.Berane će postati regionalni zdravstveni centar.” kazao je direktor. 

Dodao je da su ulaganja u zdravstveni sistem evidentna i da je cilj Vlade i resornog ministarstva maksimalno poboljšanje zdravstvenog sistema, nivoa usluge i efikasnosti.

„Ima li što konkretnije i bolje od činjenice da su obezbijeđena sredstva za angio salu, koju trenutno ima samo Klinički centar Crne Gore. Uz angio salu uplaćena su sredstva i za nabavku digitalnog mamografa, kako bi mogli da sprovodimo skrining programe i preveniramo bolesti koje najviše opterućuju našu populaciju", kazao je Magdelinić. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.