Podignuta optužnica za ubistvo sarajevskih policajaca 2018. godine, na Palama pronađeni zakopani djelovi puškomitraljeza

Podignuta optužnica za ubistvo sarajevskih policajaca 2018. godine, na Palama pronađeni zakopani djelovi puškomitraljeza

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića zbog ubistva policijskih službenika kantonalnog MUP-a Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. godine.

Optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje, oko 4.20, nakon što su ih policajci zatekli u kradji vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su bili u policijskom automobilu.

Policajac Šehović je preminuo na licu mjesta, dok je Vujinović teško ranjen i nekoliko sati kasnije je preminuo od zadobijenih povreda.

Podizanju optužnice, kako je navedeno, prethodila je kompleksna istraga, u kojoj je saslušano oko 500 osoba.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo istaknuto je da su na Palama, na području Republike Srpske, pronađeni zakopani djelovi puškomitraljeza kojim su ubijeni policajci.

Optužnica sa više od 400 dokaza, proslijedjena je Kantonalnom sudu u Sarajevu na potvrdjivanje, a za svu trojicu optuženih predloženo je produženje pritvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.