Živković:  Niko iz DPSa nema problem da im se skine imunitet
Ilustracija

Živković: Niko iz DPSa nema problem da im se skine imunitet

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković je, komentarišući zahtjev Specijalnog državnog tužioca da se poslanicima DPS-a i Socijaldemokrata skine imunitet radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja, kazao da se radi o politički motivisanoj aktivnosti koja ima za cilj da uruši integritet poslanika DPS-a.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo uputilo je juče zahtjev Skupštini Crne Gore za skidanje imuniteta poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslnicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

"Nije iznenađenje jer nije prošlo mnogo od najave (premijera u tehničkom mandatu Dritana) Abazovića za podnošenje krivične prijave. Ovdje je važno napomenuti da su se djelovi Specijalnog državnog tužilaštva stavili u ulogu instrumentarija izvršne vlasti i Dritana Abazovića",  ocijenio je Živković na konferenciji za medije povodom zahtjeva za skidanje imuniteta.

Podsjetio je da je DPS u protekli mjesec podnijela na desetine krivičnih prijava, a da nijesu dobili reakciju SDT.

"Ni na jednu nismo dobili reakciju dijela SDT-a. Očigledno da su se odvažili da rade u korist Dritana Abazovića.. Da upozorimo Dritana Abazovića da na ovaj način instrumentalizuje djelove SDT-a i želi da nanese političku štetu ljudima iz DPS-a",naveo je Živković.

Ukazao je i da SDT ne reaguje na događaje u Šavniku.

"To dovoljno govori o kredibilnosti ove institucije i koliko je izvršna vlast spremna da je instrumentalizuje", kazao je Živković.

Dodao je i da nemaju problem za utvrđivanjem odgovornosti.

"Kao i ovaj put, naše kolege su rekle da nemaju problem sa skidanjem imuniteta, jer su svjesni da su sve radili zakonito", naveo je Živković.

Smatra da je ovo presedan da tužilaštvo reaguje tako brzo na neku krivičnu prijavu.

"Ponašaćemo se principijelno i ukazati na sve nezakonitosti onih koji su prethodne dvije godine radili nezakonito. Neće nas uplašiti a ovo je poruka i Abazoviću da će on i njegovi saradnici biti pozvani na odgovornost", poručio je Živković.

Ponovio je da niko iz DPS nema problem da im se skine imunitet.

"Nemamo mi problem da tužilaštvo radi svoj posao. Podsjetio sam da je ova krivična prijava podnijeta prije mjesec, a da smo mi podnijeli na desetine prijava na koje nijesmo dobili odgovor. Nemamo mi problem da se utvrdi bilo čija odgovornost, ali imamo problem kada vidimo da je neko instrument nekoga da bi nanio štetu političkim neistomišljenicima. Pozadina ovoga je da neko pokušava sa vrati politički rejting. Ne morate nam skidati imunitet, odreći ćemo se svi imuniteta",, poručio je Živković.

Upitan kako komentariše navode da je nestalo 60 registratora i tonski snimci sa sjednica komisije kazao je da bi to trebalo pitati one koji se danas nalaze u Vladi.

"Po mom uvjerenju i na bazi onoga koliko poznajem kolege smatram da su oni poštovali propise i da nijesu prekoračili ovlašćenja i dodijelili nešto nekome što ne pripada.. Veliki broj ovih moralnih vertikala koji se danas javljaju dobili su stanove - Zdravko Krivokapić, Dragan Šoć, Branka Bošnjak", kazao je Živković.

Upitao je i da li je ikada bilo ovako brzog djelovanja tužilaštva, pa naveo da se to nije desilo ni u slučaju državnog udara.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.