Članovi SDPa podnijeli ostavke na funkcije državnih sekretara

Članovi SDPa podnijeli ostavke na funkcije državnih sekretara

Državni sekretari u Vladi Crne Gore Amina Cikotić, Budimir Mugoša i Petar Odžić iz redova Socijaldemokratske partije (SDP) podnijeli su neopozive ostavke na te funkcije, saopšteno je iz SDP-a.

Cikotić je bila državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih, Mugoša državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija.

U ostavkama se navodi da je Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore izgubila legitimitet da u punom kapacitetu vodi unutrašnju politiku, pa tako i u resoru sporta i mladih.

"Kao politički imenovano lice u Vladi smatram primjerenim da u takvim okolnostima više ne obavljam dužnost državne sekretarke u Vladi Crne Gore", navedeno je u ostavkama Cikotić, Mugoša i Odžić.

Oni su poručili da su, shvatajući ovu dužnost maksimalno odgovorno, u potpunosti nastojali da tokom trajanja mandata sve aktivnosti i radne obaveze budu sprovođene u najboljem interesu države i svih njenih građana.

Zamolili su da se ostavke procesuiraju na prvoj sljedećoj sjednici Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.