Ruska ambasada u Berlinu: Nemamo nikakve veze sa uhapšenima za pokušaj terorizma

Ruska ambasada u Berlinu: Nemamo nikakve veze sa uhapšenima za pokušaj terorizma

Ruska ambasada u Berlinu je saopštila, nekoliko sati pošto su njemačke vlasti objavile da su uhapsile 25 osoba koje su planirale napad na parlament, da nema nikakve kontakte s "terorističkim" i "ilegalnim" organizacijama u toj zemlji.

"Ruske diplomatsko-konzularne ustanove u Njemačkoj nemaju kontakt sa predstavnicima terorističkih grupa ili bilo kojih drugih ilegalnih formacija“, saopštila je ambasada, prenele su ruske agencije Ria Novosti i Tass.

Njemačko tužilaštvo saopštilo je ranije da je u velikoj operaciji policije širom Njemačke uhapšeno 25 pripadnika ekstremne desnice, koji su planirali napad na donji dom parlamenta, Bundestag, saopštilo je tužilaštvo.

Po nepotvrđenim podacima koje su objavili pojedini mediji, među privedenim je i državljanin Ruske Federacije.

U razbijanju mreže ekstremno desničarskih i grupa koje šire teorije zavjere, uhapšene su osobe bliske pokretu “Građani Rajha“, koje su osumnjičene da su pripremale nasilni ulazak u Bundestag sa grupom naoružanih ljudi.

Pored 25 uhapšenih, na meti istrage je još 27 osoba za koje se sumnja da pripadaju kriminalnoj grupi, navelo je tužilaštvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.