Željezarci vatrometom proslavili dogovor EPCG-a i Tosčelika

Željezarci vatrometom proslavili dogovor EPCG-a i Tosčelika

Radnici Željezare proslavili su večeras vatrometom, na parkingu, ispred zgrade fabrike dogovor EPCG-a i Toščelika.

Prvobitno je plan bio da proslava bude održana na krovu Željezare, gdje su radnici proveli proteklih pola godine, ali su ih u tome spriječili radnici obezbjeđenja, kazao je Ivan Vujović, predstavnik radnika Željezare.

Na današnjem sastanku je napokon dogovoreno da Tosčelik imovinu Željezare proda EPCG-u, a potpisivanje ugovora trebalo bi da se realizuje 20.decembra u Nikšiću.

Državna elektroenergetska kompanija turskoj firmi platiće 20 miliona eura, za imovinu Željezare, s tim što će prvu ratu od 15 miliona uplatiti 15. januara, a drugu od pet miliona 15. februara.

Uplatu prve rate EPCG će moći da raspolaže imovinom nikšićke fabrike. Iz EPCG je najavljeno da će uposliti više od 200 radnika Željezare, koje jer Tosčelik otpustio 1. septembra ove godine.

Željezarci inače protestuju od 2. juna u upravnoj zgradi, i na krovu fabrike. Nakon današnjeg sastanka u Vladi poručili su da će protest nastaviti sve dok zvanično ne postanu radnici EPCG.

Izvor: RTNK

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.