Abazović: Odlično ako je DPS shvatio grešku, to je korak unapred
Dritan Abazović

Abazović: Odlično ako je DPS shvatio grešku, to je korak unapred

Odlično je da je Demokratska partija socijalista (DPS) spoznala sopstvenu grešku i da želi da učestvuje u glasanju sa sudiju Ustavnog suda (US).

To je saopštio predsjednik Vlade Dritan Abazović komentarišući poziv koji je DPS uputio poslanicima ostalih parlamentarnih partija da se sjutra sastanu kako bi došli do konsenzusa prilikom izbora sudija Ustavnog suda.

Abazović ocjenjuje da je korak unaprijed, ako su promijenili svoju strategiju.

Odgovarajući na pitanja novinara, nakon posjete Luci Bar, da li je za njega prihvatljiv izbor jednog sudije Ustavnog suda, kazao je da je "po logici stvari, bolji jedan nego nijedan".

"Izbor jednog sudije, ako već imamo tri koja su u mandatu, će značiti da su oni tamo u parnom broju. Mislim da bi logično bilo da makar imamo neparan broj, da bi mogle da se donose odluke. Ne znam šta to znači da se izabere jedan", kazao je on.

Apelovao je da treba da "napravimo neke iskorake" i kompletiramo institucije.

Na pitanje da li izbor jednog sudije US može dovesti do povlačenja Zakona o predsjedniku ili određivanja prijevremenih parlamentarnih izbora, premijer je kazao da izbor sudije US "nama mnogo pomaže oko svih drugih procesa".

"Ako se izabere Zakon o predsjedniku, on se urgentno može poslati Ustavnom sudu. Opcija broj dva je da ako se izabere Ustavni sud može se odmah razgovarati o datumu prijevremenih parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim, pa samim tim taj zakon nema nikakav veći značaj. Ako DPS odluči da odblokira Ustavni sud, mislim da su onda sva druga pitanja manje relevantna", poručio je Abazović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.