Spasojevića danju čuvaju kolege, noću policija
Foto: Vijesti

Spasojevića danju čuvaju kolege, noću policija

Zatvorski policajci danju čuvaju svog kolegu Predraga Spasojevića, dok to noću čine službenici danilovgradske policije, saopšteno je Vijestima.

Načelniku Istražnog zatvora u Spužu pljušte bombe oko porodične kuće, što je, kako tvrde on i menadžment institucije u kojoj radi, odmazda kriminalnih grupa povezanih sa pritvorenicima koje svakodnevno pretresaju i od kojih oduzimaju improvizovano oružje i mobilne telefone.

Vijestima je rečeno da su se Spasojevićeve kolege samoorganizovale kako bi na taj način pokušale da ga zaštite, nakon što mu je prvo eksplodirala jedna bomba, a druga pronađena neaktivirana u dvorištu njegove kuće.

Policija pokušava da utvrdi ko su najmanje dvojica napadača koji su 1. decembra oko 20.20 časova bacili bombu ka Spasojevićevoj kući, ali i kada je i kako druga završila u njegovom dvorištu.

Nakon što je pronašao bombu Spasojević je optužio Upravu policije i tužilaštvo da neradom doprinose napadima na njega.

On je juče razgovarao sa vršiteljkom dužnosti vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović, nakon čega je saopštio da mu je to vratilo nadu da je tužilaštvo krenulo da radi.

”Vjerovatno po njenom nalogu i nadam se da će istraga dati pozitivne rezultate”, kazao je Spasojević.

Jovanović je za Vijesti kazala da je njena ljudska i profesionalna obaveza bila da lično razgovara sa Spasojevićem, kako bi mu, u direktnom razgovoru pružila podršku.

”I da mu saopštim da sam tražila od rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da hitno preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti - povodom predmeta koji se odnose na prijetnje koje je prijavio i postavljanje eksplozivne naprave u dvorište njegove porodične kuće”, kazala je Jovanović nakon razgovora.

Ona je istakla i da je Spasojevića upoznala sa tim da je od rukovodioca ODT Podgorica tražila da preispita rad postupajućeg i dežurnog državnog tužioca u tim predmetima.

Spasojević je, dan ranije, saopštio da tužiteljka kojoj je prijavio da mu je pritvorenik Mario Milošević prijetio smrću nije našla za shodno ni da ga pozove.

Takođe, kazao je i da tužioci ni 1. decembra, kada je bomba eksplodirala, kao ni tri dana kasnije, nijesu došli na lice mjesta da izvrše uviđaj.

Iz Uprave policije ni podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva nijesu juče odgovorili na pitanja Vijesti o istragama bombaških napada na porodičnu kuću Spasojevića.

Prema saznanjima Vijesti, njega je juče, nakon sastanka sa Jovanović, na razgovor pozvao i rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

”Napadi na život”

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević saopštio je juče da dva napada na Spasojevića nisu bila nikakva upozorenja, već beskrupulozni napadi na njegov i život njegove porodice.

On je podsjetio da su sve informacije o mogućem napadu bombom - “ko, kako, zašto, na koji način, čak i sa koje strane kuće će se desiti napad”, zvanično prijavljene Upravi policije čim su dobijena saznanja, ali da sumnja da neko taj slučaj “usmjerava u ćorsokak”.

”Napad na Predraga Spasojevića je napad na državu, nemoćnu državu koja nema snage da dovede u red svoje službe, a kamoli da raščisti sa kriminanim miljeom. Ne zna se šta je gore, da li mogućnost novog napada nakon eksplozije prve bombe što je najvjerovatnije, ili da je druga nađena bomba bila bačena prije prvobitne eksplozije, pa da je policija nije našla, to jest da nije dobro opservirala lice mjesta”, saopštio je Rakočević.

Objasnivši da se na snimku nadzornih kamera vidi da je bomba koja je eksplodirala “zakačila grane” što joj je skrenulo putanju, kazao je da bi, da je pala u dvorište kuće, kao i druga - da je eksplodirala - “nesumnjivo bi uzrokovale katastofalne i nesagledive posljedice, eksplozije bi stoprocentno ugrozile živote ukućana koji su se u tom trenutku nalazili u kući”.

”Ove veoma opasne eksplozivne naprave bi da su eksplodirale u omalenom dvorištu imale ubojito dejstvo velike razorne moći, sa teškim i po život opasnim posljedicama, što znači da je namjera napadača bila da povrijedi i ubije Predraga Spasojevića ili članove njegove porodice, za njih kriminalce očigledno nevažno koga”, ocijenio je Rakočević.

Kazao je da se do informacija, koje su bile “toliko precizne da su unaprijed do detalja opisale sve elemente ovih napada, došlo internim aktivnostima, a ne aktivnostima policije i drugih nadležnih službi”:

”I to najmanje dvadeset dana prije nego su se desili napadi”.

Kazao je da su sve informacije o mogućem napadu bombom - “ko, kako, zašto, na koji način, čak i sa koje strane kuće će se desiti napad”, zvanično prijavljene Upravi policije čim su dobijena saznanja.

“Vanja i Vladimir da ćeraju kriminalce put Spuža grada”

Apelujemo na Vanju Ćalović - formiraj političku partiju što prije, narod Crne Gore te odavno čeka. A onda kada budeš narodni izbor, zajedno sa Vladimirom uzmite mačuge pa sve kriminalce iz kriminalnih krugova, kriminalce iz institucija, iz političkih partija i pravosuđa, udri, pa ih ćerajte ispred sebe put Spuža grada, poručio je juče Nenad Rakočević.

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa poručio je predstavnicima Vlade, koji su nakon 1. decembra poručili da će zaštiti Spasojevića i njegovu porodicu, da je to bio “nemoćni, ali promotivni trenutak koji je trebalo nekog u nešto da ubijedi i da na nekog ostavi utisak”.

”Ta vremena su prošla, naš narod koji je vapio za vladavinom slova zakona i pravde je taj koji će zaštiti sve Spasojeviće u Crnoj Gori. Zaštitićemo ih mi Predragove kolege, prijatelji i saborci, mi smo se već počeli organizovati. Nećemo dozvoliti da nam kriminalci, kao i evidentno korumpirano pravosuđe (Medenica, Jovanić...) određuju hoćemo li živjeti ili nećemo samo zato što neko živi i radi časno i pošteno”, saopštio je Rakočević.

Vijesi

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.