Selektor Japana se poklonio svojim navijačima nakon poraza od Hrvatske: Svo poštovanje svije u jednoj slici
Hajime Morijasu, Foto: AFP

Selektor Japana se poklonio svojim navijačima nakon poraza od Hrvatske: Svo poštovanje svije u jednoj slici

Selektor Japana Hajime Morijasu nakon utakmice protiv Hrvatske naklonio se navijačima popularnih Samuraja, a njegova fotografija postala je hit na društvenim mrežama i oduševila je sve ljubitelje sporta.

Na taj način odao im je poštovanje na podršci koju su im pružali tokom cijelog turnira, a čim je s tim naklonom završio, mnogi japanski fudbaleri su briznuli u plač.

Morijasu je tom prilikom održao i emotivni govor pred igračima na centru terena, poručivši da im je zahvalan na trudu.

"Poslije poraza sam im zahvalio na trudu. Rekao sam im da ovo ne znači da nisu dali sve od sebe. Jednostavno nismo mogli dalje od osmine finala. Pobijedili smo Njemačku i Španiju, ali dalje nismo mogli. Naši igrači su pokazali da je počela nova era u japanskom fudbalu. Trebaju iskoristiti ovu snagu, a ovaj poraz mora im biti motivacija da sljedeći put pobijede. Moraju nastaviti da se razvijaju", kazao je selektor Samuraja.

Podsjetimo, fudbalska selekcija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što je poslije boljeg izvođenja penala (3:1) savladala selekciju Japana, a junak je bio golman Dominik Livaković koji je ušao u istoriju Mundijala s tri odbranjena penala.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Brazila koji je slavio protiv Južne Koreje rezultatom 4:1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.