Od danas sve vrste goriva jeftinije od jednog do devet centi
Ilustracija

Ministarstvo kapitalnih investicija saopštilo

Od danas sve vrste goriva jeftinije od jednog do devet centi

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od ponoći su jeftinije jedan do devet centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.

Eurosuper 95 i 98 pojeftinili su po jedan cent na 1,43 eura, odnosno 1,47 eura.

Cijena eurodizela niža je četiri centa i iznosi 1,51 eura.

Lož ulje je pojeftinilo devet centi na 1,57 eura.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 22. novembra, kada su eurosuper 95 i 98 pojeftinili po dva centa, dok je eurodizel pojeftinio devet a lož ulje 11 centi.

“Shodno Odluci o izmjeni i dopuni odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja od 27. oktobra iznos akcize je u ovom obračunu umanjen 25 odsto, za razliku od prethodnog obračunskog perioda kada je iznos akcize bio umanjenjen 40 odsto”, rekli su iz Ministarstva.

Prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun bi trebalo da se obavi 19. decembra, dok će eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiti od 20. decembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.