Medojević: Najveća greška u mojoj političkoj karijeri je glasanje za 42. Vladu Crne Gore
Nebojša Medojević

”Sukob nastao oko kontrole šverca i narkotika”

Medojević: Najveća greška u mojoj političkoj karijeri je glasanje za 42. Vladu Crne Gore

Sve što se dešavalo u prethodne dvije godine od izglasavanja 42. Vlade: komite, patriote, srpska bratstva, zastave, grbovi, EU, NATO, Otvoreni Balkan, izbor sudija Ustavnog suda, VDT, sportske reprezentacije, temeljni ugovori, Belvederske gume, Evropa sad, povećanje minimalne zarade - sve je bila samo scenografija velike farse iza koje stoji šverc, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je rekao da je najveća greška u njegovoj političkoj karijeri glasanje za 42. Vladu, na čijem je čelu tada bio Zdravko Krivokapić. 

”Sad nakon dvije godine zemlja je u najtežoj političkoj, institucionalnoj, ekonomskoj, bezbjednosnoj i ustavnoj krizi, od uvođenja višepartijskog sistema. Bolesni eksperiment, formiranja Vlade suprotno izbornoj volji građana i na bazi dilova krupnog kapitala, krupnog šverca i djelova Crkve, doveo je do opšte krize povjerenja i legitimiteta, i ugozio samo postojanje i smisao države”, kazao je Medojević.

Tvrdi da je sukob u 42. Vladi Crne Gore je nastao oko kontrole šverca cigareta i droge, slično kao sukob u jedinstvenom DPS- u 1996. godine i sukob Mila Đukanovića i Slobodana Miloševića.

”Dritan Abazović je želio potpunu kontrolu nad švercom i nije želio da dijeli kolač sa Krivokapićem, Milojkom Spajićem i Dejanom Vukšićem. I zato je uz pomoć DPS-a srušio Vladu”,  smatra Medojević.

Prema njegovim riječima, Krivokapić i Abazović su samo kontinuitet Đukanovićeve politike.

”Sve dok Crna Gora ne dobije premijera i Vladu koji ne plaćaju šverceri cigareta i droge, šverc ce biti “državni” posao”, zaključio je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.