Krivokapić: Da sam želio da pravim kompromise, i danas bih bio premijer

"42. Vlada srušena od strane sopstvenog potpredsjednika, neustavno i uz vatromet bivšeg režima"

Krivokapić: Da sam želio da pravim kompromise, i danas bih bio premijer

Bivši premijer Crne Gore i lider Demohrišćanskog pokreta Zdravko Krivokapić, saopštio je na Tviteru da bi i danas bio premijer da je želio da pravi kompromise sa bivšim režimom i radi po nalozima centara moći van Crne Gore.

-Da sam želio da pravim kompromise sa bivšim režimom i radim po nalozima centara moći van Crne Gore, bio bih i danas premijer. Da sam bio prepreka dogovoru pobjednika od 30. avgusta, oni bi se dogovorili nakon mog odlaska - naveo je Krivokapić na Tviteru.

On je podsjetio da je na današnji dan prije dvije godine izglasana je 42. Vlada Crne Gore.

-Bez obzira na teško stanje koje je zatekla i brojne opstrukcije sa kojima je bila suočena, ostvarila je značajne rezultate na svim poljima - kazao je bivši premijer.

Na današnji dan prije dvije godine izglasana je 42. Vlada Crne Gore. Bez obzira na teško stanje koje je zatekla i brojne opstrukcije sa kojima je bila suočena, ostvarila je značajne rezultate na svim poljima. 1/7

— Zdravko Krivokapić (@profKrivokapic) December 4, 2022

Formirana je, prema njegovim riječima, uz konstantne ucjene većine političkih snaga koje su je "podržavale" i bila jedino moguće rješenje u tom trenutku.

-Srušena je od strane sopstvenog potpredsjednika, neustavno i uz vatromet bivšeg režima - naglasio je on.

On je prokomentarisao i rad aktuelne Vlade.

-Umjesto deblokade institucija i ubrzanja EU integracija, od strane neustavne DPS-URA-SNP Vlade dobili smo međusobne optužbe za učešće u organizovanom kriminalu i izdaji države. Umjesto uigranih prevara sličnih onima kojima smo svjedočili u prethodnom periodu počev od formiranja neustavne DPS-ove Vlade pa do "slučajnog" kašnjenja sa dostavljam potpisa podrške Lekiću, građani zaslužuju priliku da na izborima daju sud o tome ko je kako radio - istakao je Krivokapić.

Naglasio je da ga raduje snaga ideja 42. Vlade koje su, kako je rekao, svoju punu potvrdu dobile na prethodnim lokalnim izborima.

-Raduje me pojava novih političkih subjekata koji će, uz postojeće progresivne snage, na sljedećim izborima dobiti mandat građana da ovu državu snažno povuku naprijed. Narod pobjeđuje, a političari moraju da slušaju glas naroda - zaključio je Krivokapić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.