Na ruskoj televiziji raspravljali da li je Zelenski antihrist ili samo mali demon

Na ruskoj televiziji raspravljali da li je Zelenski antihrist ili samo mali demon

Vasil Vakarov, potpisan kao politički analitičar kazao je kako nije mislio da će Zelenski postati tako “satanski”, na tome ga je voditelj emisije Dmitrij Kulikov prekinuo i rekao da misli da je duboko u pravu za uključivanje satanizma u razgovor.

Julia Davis, kolumnistkinja Daily Beasta, objavila je snimak sa ruske državne televizije Rossiya-1, na kojem učesnici emisije raspravljaju da li je ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski antihrist ili samo “mali demon”.

 

 

“Ovo je religijska, psihološka, narodna tema, Trebamo biti jako konkretni u onome što ističemo i ne trebamo se sramiti zbog toga. Vjerujem da bi pravoslavna crkva trebala proglasiti da je Zelenski službeni dolazak antihrista. On je službeni antihrist. Sa stajališta pravoslavlja, ovaj čovjek je klasični antihrist”, rekao je politički analitičar Araik Stepanian.

 

Dodao je da se treba zaboraviti prezime Zelenski i da ga jednostavno trebaju zvati antikristom.

“On je to formalizovao, zvanično, praktično i u pisanju. On je napravio ugovor sa đavolom i ispunjava svoje obaveze prema ovom ugovoru. O tome ne može biti diplomatičnosti i bliskosti. Treba shvatiti da se događa uništavanje pravoslavlja i njegovo iskorjenjivanje”, rekao je u čudnom govoru Stepanian.

Aleksandar Kamkin, potpisan kao politikolog, reagovao je riječima da se ne slaže sa Stepanianom i da mu Stepanian tim riječima samo laska. On naime smatra da se radi samo o “malom demonu” i ne više od toga.

“Da, on služi antihristu, on gradi kamen po kamen”, kazao je Kamkin.

Stepanian je na to rekao da je “previše krvi, ukrajinske krvi, podjela u crkvi i da to ne bi mogao da uradi samo mali demon.”

Izvor: Klix

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.