Uhapšen državljanin Hrvatske zbog ometanja pilota laserom

Uhapšen državljanin Hrvatske zbog ometanja pilota laserom

Zadranin starosti 55 godina uhapšen je zbog sumnje da je laserom ometao pilota aviona.

Policijska uprava zadarska saopštila je da je muškarac osumnjičen da je 30. novembra u 20.20 časova na zadarskom području laserskim zracima namjerno ometao let aviona i takvom opšteopasnom radnjom ozbiljno ugrozio sigurnost leta i izazvao opasnost za ljude i imovinu, prenosi N1.

Protiv pedesetpetogodišnjeg hrvatskog državljanina je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni je u petak priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske. Prema hrvatskim zakonima, za ovo krivično djelo predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izvor:  Srna

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.