Predstavnici IRF-a i RYCO kancelarije u Crnoj Gori razmatrali modalitete saradnje

Predstavnici IRF-a i RYCO kancelarije u Crnoj Gori razmatrali modalitete saradnje

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih - RYCO u Crnoj Gori.

Šef kancelarije Edin Koljenović upoznao je predstavnike IRF-a sa dostignućima Regionalne kancelarije za saradnju mladih RYCO, u okviru Berlinskog procesa, kao i sa ambicijama vezanim za unprjeđenje statusa i nivoa aktivnosti u Crnoj Gori i regionu. Izložio je presjek realizovanih i predstojećih aktivnosti u saradnji sa međunarodnim i lokalnim partnerima, s posebnim akcentom na programe finansijske podrške za odabrane projekte mobilnosti i povezivanja mladih.

"Posebna pažnja tima RYCO u Podgorici posvećena je programima za jačanje kapaciteta mladih da budu aktivni društveni činioci i ključnih ciljnih grupa koje mogu aplicirati i realizovati grantove u okviru RYCO programa. Tokom razgovora značajan akcenat stavljen je na socijalno preduzetništvo i planove za naredni period", navodi se u saopštenju. 

Direktorica Radović je pohvalila aktivnosti RYCO tima u Crnoj Gori i iskazala zainteresovanost za uspostavljanje saradnje. Istakla je čvrstu posvećenost IRFa razvoju preduzetništva sa posebnim akcentom na mlade u biznisu, kao i opredjeljenost da kroz kreditne linije namijenjene mladim preduzetnicima bude omogućeno da realizuju svoje planove, iskažu kreativnost i ostvare svoj potencijal. Naglasila je da je u periodu posljednjih 18 mjeseci realizovano 128 projekata unaprjeđenja preduzetništva mladih vrijednosti oko 24 miliona eura.

"Predstavnici obje strane su iskazali spremnost da u narednom periodu unaprjeđuju saradnju kroz konkretne projekte usmjerene na osnaživanje mladih za bavljenje preduzetništvom, za snaženje kapaciteta kad su u pitanju zeleni projekti i digitalizacija. Razmatrana je i saradnja u cilju povezivanja i snaženja mladih kroz organizovanje edukativnih komponenti i mentoringa, uz najpovoljnije modalitete finansiranja biznis projekata za mlade", piše u saopštenju. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.