Miljanić: Ne vidim opciju organizovanja bilo koji izbora bez Ustavnog suda
Miljanić

Miljanić: Ne vidim opciju organizovanja bilo koji izbora bez Ustavnog suda

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić kazao je da je jedino rješenje za izlazak iz političke krize izbor sudija Ustavnog suda, te da se bez te institucije ne mogu organizovati ni predsjednički, ni parlamentarni izbori.

" Mislim da će svi faktori koji odlučuju morati na neki način da se dogovore. Mi bez Ustavnog suda ne možemo ići naprijed kao država i društvo. Svi koji ne budu uključeni u proces izbora sudija ili ga opstruiraju samo su formalno za Evropu, integracije, a u suštini odgovara im status kvo, koji našu državu kompletnu i institucije sistema vuče na dno", ocijenio je Miljanović za Adria TV.

Na pitanje da li je Crna Gora bliža novoj vladi ili vanrednim izborima, Miljanić kaže da će se izborom sudija Ustavnog suda doći do odgovora na sva pitanja.

"Prosto ne vidim opciju organizovanja bilo koji izbora, predsjedničkih ili parlamentarnih, bez Ustavnog suda. To bi vodilo opštoj rašomonijadi i stvarno bi ovu državu ponizilo do kraja. Mislim da se svi moramo potruditi da se izaberu 12. decembra, a onda i da uđemo u dalji proces demokratizacije i, zašto da ne, vanredne izbore",  rekao je Miljanić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.