Portugal i Južna Koreja u osmini finala Svjetskog prvenstva
Foto: EPA/EFE

Grupa H

Portugal i Južna Koreja u osmini finala Svjetskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Južne Koreje plasirala se danas u osminu finala Svjetskog prvenstva, pošto je u utakmici poslednjeg trećeg kola Grupe H pobijedila Portugal sa 2:1.

Portugal je već obezbijedio plasman u osminu finala gdje će kao prvoplasirani igrati protiv drugoplasiranog iz Grupe G u kojoj su Brazil, Švajcarska, Kamerun i Srbija.

Portugal ima šest bodova, a Južna Koreja je kao drugoplasirana sa četiri boda prošla dalje, pošto ima bolju gol-razliku od Urugvaja. Urugvaj takodje ima četiri boda, nakon što je danas pobijedio Ganu sa 2:0. Obje ekipe imaju istu gol-razliku, ali je Južna Koreja postigla više golova (4:4 2:2),

Urugvaj je pobijedio Ganu sa 2:0, a oba gola postigao je Džordžijan de Araskaeta, u 26. i 32. minutu.

Iz Grupe H u osminu finala prošli Portugal i Južna Koreja. Te utakmice na programu su 5. i 6. decembra.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.