URA na Kongresu Zelenih u Kopenhagenu, glavne teme EU izbori, klimatske promjene, zelena tranzicija…
Foto: Građanski pokret URA

URA na Kongresu Zelenih u Kopenhagenu, glavne teme EU izbori, klimatske promjene, zelena tranzicija…

Građanski pokret URA kao dio porodice Zelenih Evrope učestvovaće na 6. kongresu ove partijske internacionale koji se održava u glavnom gradu Danske – Kopenhagenu od danas do nedjelje 4. decembra.

Delegaciju URE na ovom događaju čine generalni sekretar partije Mileta Radovanić, izvršni direktor partije Zoran Mikić, članica Glavnog odbora Milena Vuković i Ljiljana Jokić.

Na Kongresu su pozvani i predsjednik partije i predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i politička direktorka URE i ministarka ekologije i urbanizma Ana Novaković-Đurović.

Oni će učestvovati na ministarskom skupu, zajedno sa predstavnicima vlada Škotske, Islanda, Belgije, Finske, Austrije, Luksemburga… Prvi panel na Kongresu pod nazivom “Zelene političke partije u vladama“ otvoriće lider URE i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović.

Delegacija URE učestvovaće i na panelu “Politika proširenja i Zapadni Balkan“ a najvažnije teme ovogodišnjeg Kongresa zelenih partija biće predstojeći izbori za evropski parlament, klimatske promjene te zelena tranzicija i EU agenda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.