Čarapić: Stvoreni uslovi za proglašenje konačnih rezultata u Podgorici
Vasilije Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad

Čarapić: Stvoreni uslovi za proglašenje konačnih rezultata u Podgorici

Pokret Evropa sad pozdravio je današnju odluku Državne izborne komisije kojom je usvojen njihov prigovor sa predloženim dispozitivom kojim se utvrđuju konačni rezultati podgoričkih izbora, koji su održani 23. okobra. Ovim je, kako je ocijenio Vasilije Čarapić iz Pokreta, napravljen odlučan korak ka tranziciji vlasti u Podgorici.

"Ako nekome do sada nije bilo jasno da je DPS nezakonitim djelovanjem preko predsjednika Izborne komisije Glavnog grada opstruirao demokratsku tranziciju vlasti, današnja odluka Državne izborne komisije ne ostavlja prostor za bilo kakvu dalju dilemu", kazao je Čarapić.

Nakon kako navodi jasne pobjede snaga, predvođenih Evropom sad!, koje su poslale DPS u političku prošlost, ova partija je bila upalila svoje opstruirajuće mehanizme i ušla u proces blokade tranzicije vlasti.

"Ovaj put su se služili najprljavijim metodama i išli na sve ili ništa tako što su prvo blokirali Ustavni sud neglasanjem za izbor sudija, pa zatim iskoristili svoje partijske vojnike i desničarske organizacije da zloupotrebljavaju ovu blokadu sa ciljem odlaganja predaje vlasti po svaku cijenu. U međuvremenu su dodatno izgubili i podršku svojih glasača i podršku međunarodne zajednice kojoj su godinama prodavali maglu o tome kako oni stoje na braniku države, iako su, kao što je to sada itekako vidljivo, upravo oni bili i ostali glavni destabilizujući faktor u Crnoj Gori", kazao je Čarapić.

Stupanjem na snagu današnjeg rješenja DIK-a, stvorili su se zaključuje svi uslovi da se proglase konačni rezultati izbora, i na taj način sprovede volja građana koji su na izborima nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.