Eskobar: Hitno izabrati sudije Ustavnog suda, Crnoj Gori neophodni vanredni parlamentarni izbori
Gabrijel Eskobar

"Sve nacionalističke partije u regionu su i najkorumpiranije"

Eskobar: Hitno izabrati sudije Ustavnog suda, Crnoj Gori neophodni vanredni parlamentarni izbori

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar u intervjuu za Atlantski savez na temu "Izgledi za evroatlantski put Zapadnog Balkana", kazao je da sudije Ustavnog suda moraju biti izabrane urgentno, te da su Crnoj Gori potrebni prijevremeni parlamentarni izbori.

Iskazao je zabrinutost što je Crna Gora izgubila mnogo vremena u procesu pristupanja EU, odnosno zatvaranu poglavlja.

"Nadamo se da će Crna Gora nastaviti biti predvodnica u procesu pristupanja. Sad je izazov što postoji veoma duboka ustavna kriza. Postoje partije koje žele da proguraju izmjene Zakona o predsjedniku, a bez kvoruma u Ustavnom sudu, tako da ako bi neko želio da ispita ustavnost ovog akta, ne bi postojao sud koji bi to mogao učiniti", rekao je Eskobar.

Nakon što se izaberu sudije Ustavnog suda i ode se na prijevremene izbore, kako dodaje, mora se fokusirati na važne stvari za ljude.

"To su reforma vladavine prava, ekonomija, borba protiv organizovanog kriminala, a ne stvari koje prave podjele - ko je Srbin, a ko Crnogorac i ko ide u koju crkvu", poručio je, između ostalog, Eskobar. 

Upitan što su barijere koje sprečavaju američke investiicje Eskobar je odgovorio da je to korupcija.

"To je najveći problem regije. Etnička rivalstva su samo maska za to. Sve nacionalističke partije u regionu su i najkorumpiranije",  naveo je on.

 

Komentari

Komentara: (1)

Misell

02. 12. 2022 - 08:16

Ovaj predstavnik anti srpskih DZELATA, je isfrustriran cinjenicvom da njegovi poddzelati, to gradjansko, multietnicko i sekularno drustvo a po sustini anti srpsko, jos nisu protjerali Srbe iz Crne Gore. On prosto naredjuje, sta treba da se radi, u nadi da bi njegovi poddzelati pobijedili na vanrednim parlamentarnim izborima, uz dzelatovu pomoc da ih falsifikuju ako treba, kako bi samo antisrpska masinerija ponovo ozivela i nastavila svoj zadatak progona i unistavanja Srba.
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.