"BIRN kriminalizuje ljude koji kritikuju miješanje crkve u državna pitanja"

Sa kontroverzne BIRN-ove mape ‘desničarskih i ekstremističkih organizacija’ u Crnoj Gori izbrisana su imena novinarke Pobjede Kaćuše Krsmanović i građanske aktivistkinje Tijane Lopičić.

Uprkos tome, Bogougodnice, u koje su iz BIRN-a ranije svrstali Krsmanović i Lopičić, i dalje se nalaze na mapi, i to kao organizacija koja afirmiše ‘vjerski ekstremizam’.

Građanska aktivistkinja Maja Miličković za Antenu M istakla je da je argumentacija BIRN-a bez utemeljenja.

"BIRN smojim izvještajem kao da pokušava da kriminalizuje ljude koji kritikuju miješanje crkve u državna pitanja",  kazala je Miličković.

Upitana da prokomentariše Dopunjeno obrazloženje zbog kojih je feministička grupa Bogougodnice prepoznata po ‘vjerskom ekstremizmu’, Miličković navodi da obrazloženje nema nikakvog osnova.

"Da se crkva nije bavila ženskim pitanjima i pitanjima koja su garantovana Ustavom, sloboda govora i mišljenja i ženska prava, tu ne bi došlo do problema. BIRN je sebe kompromitovao jer je iskorišćen kao platforma za uskraćivanje Ustavom zagarantovanih prava. Crkva Srbije da se nije miješala u ženska prava, nikad se ne bi našla u problemu u kojem se našla",  zaključila je Miličković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.