Bogdanović: Svaki njihov napad motiv više da nastavimo borbu za građansko društvo
Bogdanović

Bogdanović: Svaki njihov napad motiv više da nastavimo borbu za građansko društvo

Prijetnje koje je dobio potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković najbolji su pokazatelj ambijenta koji je kreirala parlamentarna većina nakon 30. avgusta, smatra portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Nikolić je ocijenio da je to "i jasan simptom straha i nemoći onih koji iza ovakvih nepočinstava stoje".

"O uzaludnosti tih prijetnji nema potrebe ni da govorimo - i za Jevta Erakovića i za DPSCG one predstavljaju samo još snažniji podstrek u našoj borbi za pristojnu, dostojanstvenu i naprednu Crnu Goru", napisao ja on na svom Tviter nalogu.

Eraković je danas saopštio da je dobio prijetnje smrću putem interneta, te istakao da se ne smije ostati nijem na takve pojave, već da se takvo ponašanje mora prijavljivati i procesuirati.

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović naveo je da "mogu pokušavati koliko hoće, ali nikoga neće zastrašiti".

"Naprotiv. Svaki njihov napad je motiv više da nastavimo borbu za građansko društvo. Nakon svega, ne očekujem da će propala vlast rasvijetliti ko stoji iza nove užasne prijetnje, niti ima više smisla tražiti to od njih. Onima koji prijete i kojima smetaju masovni i mirni građanski protesti, poručujem - još ćete nas gledati, a naši će skupovi biti sve brojniji", naveo je Bogdanović.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević naveo je da je Eraković meta "primitivnih napada, prijetnji i specijalnog rata ekstremističkih grupa zbog stamenog zalaganja za evropske promjene i zbog otpora nacionalizmu, primitivizmu i rskom uticaju u Crnoj Gori.

Ministar ekonomskog razvoja i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović takođe je reagovao povodom izjave Erakovića da je dobio prijetnje smrću putem interneta.

"Bez obzira na sve razlike, moramo biti jedinstveni u osudi bilo kakvih prijetnji pojedincu zbog svog političkog stava. Vjerujem da će MUP reagovati na ove prijetnje", poručio je on.

Đurović je pozvao sve političke aktere da se uzdrže govora koji nekoga može podsticati na nasilje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.