Za liječenje petogodišnjeg Vasilija Ćuzovića potrebno još 5.000 eura

Za liječenje petogodišnjeg Vasilija Ćuzovića potrebno još 5.000 eura

Za liječenje petogodišnjeg Vasilija Ćuzovića do sada je prikupljeno 15.000 eura, a kako bi mu se obezbijedilo liječenje matičnim ćelijama potrebno je još 5.000 eura.

„Kampanju za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Vasilija Ćuzovića pokrenuli smo 23. novembra. Do danas prikupljeno je 15.000 eura pomoću donacija građana i biznis zajednice. Ovim putem zahvaljujemo svima na učešću i još jednom molimo građane Crne Gore da zajedničkim snagama preostali dio sredstava prikupimo u što kraćem periodu”, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Vasiliju Ćuzoviću, petogodišnjem dječaku iz Nikšića, dijagnostikovan je autizam f84.9. Trenutno se nalazi na Institutu Đordje Kostić u Beogradu sa majkom. Prijedlog ljekara je liječenje matičnim ćelijama, jer jedino ta metoda bi pospješila Vasilijev oporavak.

Volonteri Crne Gore su od prikupljenih sredstava platili prvi tretman u Beogradu, međutim potrebna su još dva.

“Postupak se odvija 3 puta, a cijena 3 tretmana sa pratećim troškovima iznosi približno 20.000 eura. Vasilije je prethodne sedmice zahvaljujući građanima Crne Gore otišao na prvi tretman koji je koštao blizu 6.000 eura. Bitno je da javnost zna da su osim troškova tretmana uključeni i administrativni troškovi koji se vezuju za prikupljanje sredstava i transakcije novca (provizije). Nadamo se da će Vasilije uz pomoć svih nas uspjeti da dobije pomoć za liječenje. Građani, Vasilije računa nas!” – zaključila je Došen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.