Pribilović: Abazovićev ministar Šćekić današnjom izjavom ušao u pravne anale

"Vladu koja je pala nemoguće rekonstruisati, izbori su rješenje"

Pribilović: Abazovićev ministar Šćekić današnjom izjavom ušao u pravne anale

Ministar u oborenoj Vladi Dritana Abazovića - Dragoslav Šćekić, pokazao je svojim današnjim nastupom da ne vlada osnovnim pravnim terminima. ocijenila je poslanica DPS-a Suzana Pribilović.

-Tako je Šćekić, u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade - i to sa novim premijerom, čime je definitivno ušao u pravne anale budući da ovakvo nepoznavanje Ustava i pravnog sistema do sada nije zabilježeno- navela je.

Kako kaže, nije ni čudo što je Vlada čiji je Šćekić ministar rekordno brzo izgubila povjerenje u Parlamentu baš kao što ova izjava i pokazuje zbog čega se nekada perspektivni Šćekić sveo na vjernog pratioca Dritana Abazovića.

-Ipak, gospodine Šćekiću, da razjasnimo osnovne pravne pojmove. Vlada čiji ste ministar je pala a u Ustavom predviđenom roku nije konstituisana nova većina koja bi izabrala mandatara. Dakle, niti je moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, niti je moguće izabrati novog mandatara već su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz iz političke krize koju ste stvorili Vi i vaši koalicioni partneri. I oni će se desiti veoma brzo, koliki god to panični strah izazivalo kod Vas zbog izvjesnog ostanka ispod cenzusa i time kraja karijere - kako za Vas tako i za partiju kojoj pripadate- zaključila je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.