Vuković: Ulaganje u znanje najbolja investicija

Vuković: Ulaganje u znanje najbolja investicija

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je upriličio prijem za najbolje studente, odnosno dobitnike stipendije Glavnog grada za studijsku 2021/2022 godinu. Tim povodom, gradonačelnik Vuković je istakao da je dodjela stipendija lijepa tradicija zahvaljujući kojoj se afirmišu prave vrijednosti, kao što su znanje, nauka i predan rad.

“Vrlo je važno da afirmišemo pozitivne primjere kao što su vaši i da ljude na ovaj način podstaknemo da se nastave kretati tim putem, jer ulaganje u znanje, u svakom društvu i vremenu je najbolja investicija. Nadamo se da će ova skromna finansijska podrška služiti kao podstrek u daljem radu i dodatni motiv da možete ostvariti svoje akadamske i profesionalne ambicije. U suštini, kao što je život svih nas, ono što mi od njega napravimo, tako će i budućnost ove države izgledati onako kako je mi kreiramo. Nadam se da će oni koji studiraju u Crnoj Gori tu i ostati, a da će se oni koji studiraju vani vratiti u svoju zemlju, kako bismo joj, svi skupa pomogli da ostvarimo ono čemu kao društvo težimo. Želim vam svaku sreću u budućem radu i bićemo tu da afirmišemo vaše buduće uspjehe i da se ponosimo sa vama, kao što smo ponosni danas”, zaključio je Vuković.

U ime studenata obratila se Marija Vušanović koja je istakla da su stipendistima ponos i zahvalnost još veći kad znaju da ovu stipendiju dobijaju od predstavnika grada u kom su rođeni.

“Bezuslovno vam hvala što vjerujete u nas i što na ovaj način dajete vjetar u leđa da te studije završimo na najbolji mogući način. Ja sam više nego sigurna da ćemo se mi kroz naš profesionalni angažman zaista odužiti Podgorici i da ćemo još uspješnije i sa još boljim rezultatima mi promovisati ovo naše najljepše parče neba”, kazala je Vušanović.

Dobitnici stipendija za 2022/2023: Nina Perišić (Pravni fakultet), Sofija Sekulić (Ekonomski fakultet), Alma Osmanagić (Filozofski fakultet/psihologija), Teodora Raičević (Fakultet likovnih umjetnosti), Milica Damjanović (Ekonomski fakultet), Mina Labudović (Fakultet za međunarodnu ekonomiju,finansije i biznis), Ivana Đerković (Filološki fakultet), Ema Mandić (Fakultet za kulturu i turizam), Danilo Marinović (Fakultet za kulturu i turizam), Ema Bahtijarević (Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis), Vera Ujkić (Fakultet za turizam i ugostiteljstvo), Tatjana Minić (Fakultet političkih nauka), Lazar Femić (Elektrotehnički fakultet), Nataša Šćepanović (Fakultet za politehniku), Marija Vušanović (Medicinski fakultet), Milena Racković (Visoka medicinska škola)

Za studije u inostranstvu: Dejan Đukić (Fakultet za družbene vede, Univerzitet u Ljubljani, Slovenija), Milica Šćepanović (Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Matija Marković (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Balša Božović (Fakultet poljoprivrednih i društvenih nauka, Univerzitet Godollo, Mađarska), Mateja Raičković  (Eotvos Lorand University, Faculty of Arts, Budimpešta, Mađarska), Ivan Raičević (Pravni fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Aleksandar Mijajlović (Hemijski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Lazar Dašić (Fakultet – javna politika i upravljanje, Corvinus University, Budimpešta, Mađarska), Ksenija Lalić (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu, Srbija), Milena Peličić (Medicinski fakultet  Univerzitet u Beogradu), Admir Krnić (Tehnički univerzitet u Minhenu – TUM), Kristina Knežević (Veterinarski fakultet, Univerzitet u Sarajevu).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.