Jedna osoba preminula, 20 novopozitivnih

Jedna osoba preminula, 20 novopozitivnih

Od posljedica koronavirusa u prethodna 24 sata preminuli je jedna osoba iz Podgorice koja je imala 77 godina. Registrovano je 20 novooboljelih, oporavilo se još29 pacijenata. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 206, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje IJZ.

Institut za javno zdravlje Crne Gore apeluje na građane da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19, posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti (osobe sa komorbiditetima, hroničnim bolestima i imunodeficijencijom).

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (utorak 29.11.2022. godine) završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 661 uzorak na novi koronavirus. Ukupno je dijagnostikovano 20 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2″, kazali su iz IJZ.

Distribucija novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 po opštinama:

Opština Novopozitivni slučajevi među građanima Crne Gore
Podgorica 7
Nikšić 5
Pljevlja 2
Andrijevica 1
Bar 1
Cetinje 1
Kotor 1
Plužine 1
Tivat 1
UKUPNO 20

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih dana 29.11.2022. godine iznosio je 3,03 odsto.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2790.

Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 283719.

Trenutno aktivni slučajevi po opštinama:

opština Trenutno aktivni slučajevi
Podgorica 96
Nikšić 22
Budva 13
Pljevlja 13
Herceg Novi 12
Bijelo Polje 7
Tivat 7
Bar 6
Kotor 6
Cetinje 5
Danilovgrad 4
Rožaje 3
Šavnik 3
Ulcinj 3
Andrijevica 2
Tuzi 2
Berane 1
Plužine 1
Gusinje 0
Kolašin 0
Mojkovac 0
Petnjica 0
Plav 0
Žabljak 0
Crna Gora 206
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.