UP: Nema dokaza da je majka vršila nasilje nad maloljetnom djecom
Uprava policije Crne Gore

UP: Nema dokaza da je majka vršila nasilje nad maloljetnom djecom

Povodom kontinuiranih objava na drustvenim mrežama i u medijima, a u vezi navodnog nasilja nad dvoje maloljetne djece, informisemo javnost da je odmah nakon pomenutih objava, policija samoinicijativno preduzela aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti.

Iz UP-a poručuju da su zajedno sa predstavnicima centra za socijalni rad pripadnici policije su izvršili terensku provjeru i nenajavljenu posjetu mjestu boravka djece, nakon čega su djeca u pratnji socijalne radnice upućena u zdravstvenu ustanovu radi specijalističkog pregleda i prikupljanja eventualnih dokaza ili simptoma kako fizičkog tako i psihološkog ili drugog nasilja.

O svim preduzetim radnjama, prikupljenim obavještenjima i izvještajima ljekara, upoznat je nadležni državni tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata za postupanje iz njegove nadležnosti.

"Značajno je istaći da sve objave i javne polemike o neprovjerenim, nedovoljno utvrđenim i u krajnjem netačnim informacijama, najveću štetu nanose upravo djeci i viktimizuje ih bez osnova. Imajući prethodno u vidu, pozivamo građane, institucije i sve zainteresovane da svako slično saznanje prvenstveno prijave ili provjere u Upravi policije radi neodložnog postupanja i djelovanja s ciljem sprečavanja bilo kakvog nezakonitog postupanja", poručili su iz UP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.