Još jedan potres pogodio grčko ostrvo Evija, četvrti i najjači u jednom danu
Ilustracija

Još jedan potres pogodio grčko ostrvo Evija, četvrti i najjači u jednom danu

Zemljotres magnitude 5 registrovan je na grčkom ostrvu Evija, 56 kilometara severoistočno od Atine, saopštila je geološka opservatorija Atine.

Kako su prenijeli lokalni mediji, za sada nema izvještaja o povrijeđenima ili počinjenoj materijalnoj šteti.

Zemljotres, čiji se epicentar nalazi istočno od ostrva Evija i na dubini od devet kilometara, dogodio se u 20.06 po lokalnom vremenu.

To je četvrti i najjači zemljotres koji se danas dogodio sa istim epicentrom na Eviji.

Prvi zemljotres jačine 4,8 u 4.32 (GMT), a zatim dva druga jačine od 4,1 i 4,2 skoro sat kasnije u 5.23. i 5.24.

Grčka je redovno pogođena zemljotresima. U potresu u oktobru 2020. godine magnitude 7,0 u Egejskom moru poginule su dvije osobe na grčkom ostrvu Samos i više od 100 u turskom primorskom gradu Izmiru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.