Bajden poručio Kongresu da su Ukrajina i kovid-19 prioriteti

Bajden poručio Kongresu da su Ukrajina i kovid-19 prioriteti

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden rekao je da su obezbjeđivanje sredstava za Ukrajinu i kovid-19 njegovi prioriteti prije nego što republikanci preuzmu kontrolu nad Predstavničkim domom početkom sljedeće godine.

Bajden je razgovarao sa liderima demokrata i republikanaca u Kongresu o tome šta se može učiniti u preostalim sedmicama dok demokrate i dalje kontrolišu i Predstavnički dom i Senat, prenio je Rojters.

Republikanci su osvojili tijesnu većinu u Predstavničkom domu na izborima na sredini mandata 8. novembra, a vlast će preuzeti u januaru, što komplikuje Bajdenovu agendu za naredne dvije godine.

Bajdenove demokrate zadržale su kontrolu nad Senatom.

Bajden je rekao da želi da razgovara o tome “šta će uraditi od sada do Božića u pogledu zakona”.

Bajden je takođe rekao da su sprječavanje predstojećeg štrajka na željeznici i finansiranje vlade poslije 16. decembra kako bi se izbjeglo zatvaranje takođe visoko na njegovoj listi.

“Nadam se da ćemo pronaći i druge zajedničke tačke”, rekao je on.

Bajdenu su se u razgovorima pridružili predsjednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi i lider republikanaca u Predstavničkom domu Kevin Makarti, lider većine u Senatu Čak Šumer i lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel.

Izvor:RSE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.