Nimanbegu: Rješenje ustavne i političke krize neće biti lako

Nimanbegu: Rješenje ustavne i političke krize neće biti lako

Najviše smo govorili o Zakonu o predsjedniku, a Venecijanska komisija (VK) će razmotriti tu situaciju i uzeti u razmatranje ono što su rekli predstavnici poslaničkih klubova, poručio je predsjednik Force Genci Nimanbegu nakon sastanka sa predstavnicima VK.

 

Nimanbegu je poručio da bi bilo poželjno da njihovo mišljenje dobiju prije izglasavanja sudija Ustavnog suda koje je predviđeno za 12. decembar.

"To bi dosta pomoglo političkoj situaciji u Crnoj Gori", poručio je on, prenosi Pobjeda.

Predsjednik Force je kazao da su argumenti na sastanku bili jasni sa obje strane.

"Rješenje ustavne i političke krize neće biti lako",  dodao je on.

Nimanbegu je istakao da je jasno da bi trebalo deblokirati Ustavni sud, te istakao da to zavisi od stavova političkih partija.

"Ja sam podsjetio na to da se Ustavni sud mogao deblokirati u julu mjesecu, da se Izmjenama zakona o penzonisanju došlo do toga da se jedan sudija mora penzionisati. Došlo je do toga da neko ko je član Ustavnog suda mora ići u penziju i da podliježe zakonu o radu. Takvi su naši zakoni, moramo razmisliti kakav sistem gradimo",  poručio je Nimanbegu.

On je kazao da će sigurno podržati neke od predloženih članova za sudije Ustavnog suda, ali istakao da to neće biti dovoljno.

"Do rješenja za Ustavni sud se mora doći sa 54 poslanika, ako krenete u proces sa samo 41 poslanikom - neće biti rješenja", stakao je predsjednik Force.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.