DPS Šavnik: Izvršna vlast podržava anarhiju u Šavniku
Demokratska partija socijalista

DPS Šavnik: Izvršna vlast podržava anarhiju u Šavniku

Pored brojnih poziva i apela koje smo uputili, mnoštva krivičnih prijava koje smo podnijeli, poslije svih dosadašnjih abnormalnosti kojima iz nedjelje u nedjelju svjedoče naši sugrađani, lokalnim izborima u Šavniku se ne nazire kraj. Izborni proces u potpunosti je obesmišljen nakaradnim sabotažama, destrukcijom, pravnim i fizičkim nasiljem predstavnika DF-a, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu.

Poručuju da nažalost njihove nezakonite i primitivne opstrukcije, smijenjeni premijer Dritan Abazović pravda riječima da je to “želja za dokazivanjem i neki crnogorski inat”; njegov potpredsjednik Vlade Vladimir Joković otišao je korak dalje pozvavši da "ne treba dozvoliti izbornim turistima da glasaju u Šavniku", čime je direktno podstrekavao koalicione saveznike iz DF, njihove aktiviste i članove biračkih odbora na destruktivne radnje prema našim sugrađanima.

“Takođe, svjedočimo ćutanju iz redova Demokratske Crne Gore čiji funkcioneri nijednom nijesu osudili vršenje krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, kao ni i suspendovanje elementarnog i Ustavom garantovanog prava naših sugrađana na demokratski izbor svojih predstavnika u lokalnom parlamentu“, kategorični su iz DPS-a.

Poručuju da navedeni primjeri su pokazatelj da izvršna vlast faktički podržava anarhiju u Šavniku.

“ Stepen beznađa u kojem se nalazi ova država pokazalo je i javno nadgornjavanje v.d. VDT Maje Jovanović i ministra Filipa Adžića oko nadležnosti, čime je crnogorska javnost imala prilike da vidi u kakvu fazu nefunkcionalnosti je zapala država. Ako cio državni aparat nje u stanju da obezbijedi da građani na dva biračka mjesta mogu da ostvare svoje građansko pravo, onda je to poraz ove države i najbolji pokazatelj da institucije ne postoje i da u Crnoj Gori vlada anarhija“, zaključili su iZ DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.