Dogovor radnika Željezare: U petak protesti na više lokacija

Dogovor radnika Željezare: U petak protesti na više lokacija

Radnici Željezare su na današnjem zboru odlučili da se u petak okupe ispred institucija koje smatraju odgovornim za situaciju u kojoj su se našli.

- Tada se navršava pola godine od početka ove naše agonije. Prvo idemo pred zgradu EPCG u Nikšiću od koje zahtjevamo da od Turaka što prije traže odgovor na ponudu za kupovinu fabrike - kazao je Pobjedi predsjednik sindikata Željezare Ivan Vujović.

Radnici planiraju da se nakon toga zapute u Podgoricu, prvo pred tursku ambasadu, gdje će ponovo od ambasadorke tražiti da se uključi u pregovore.

- Treća i možda najvažnija adresa u ovoj priči je adresa predsjednika Mila Đukanovića, koja je ostala zatvorena za radnike svih šest mjeseci - kazao je Vujović dodajući da je on bio glavni prilikom prodaje i optužujući ga za uništavanje željezare.

Posljednja adresa u petak biće zgrada Vlade, kako bi, navodi Vujović, poručili da se nadaju da će ispuniti ono što je obećano radnicima i pokazati otklon od politike prethodnih vlada.

Radnici su od jeseni bez posla, kada ih je turska kompanija Toščelik otpustila. EPCG se nakon neuspjelih pregovora oko prodaje sa biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem, pojavila kao zainteresovana za kupovinu ove fabrike zbog, kako su naveli, velikog energetstkog potencijala.

Ipak, otkada je Vlada polovinom avgusta dala, kako je rečeno, zeleno svjetlo EPCG-u da uđe u pregovore sa turskom kumpanijom oko kupovine, zvaničnih informacija o toku pregovora nije bilo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.