Cvijanović poručila EU: Nemamo luksuz da 10 ili 12 godina čekamo da bi nam priznali uspjeh

Cvijanović poručila EU: Nemamo luksuz da 10 ili 12 godina čekamo da bi nam priznali uspjeh

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović (SNSD) poručila je Evropskoj uniji da Bosna i Hercegovina nema luksuz da deset ili 12 godina čeka da bi joj se priznao uspjeh na putu ka EU.

Zadovoljna je današnjim sastankom članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem. Konstatovala je da je on bio konstruktivan, kao što je to bio slučaj i ranije.

Prema njenim riječima, ukazala mu je da je važno da se odnos između Bosne i Hercegovine i EU gradi na povjerenju i boljem razumijevanju.

“Želimo da EU razumije naše probleme, specifičnosti i težinu naših odluka i da valorizuje napretke koje želimo ostvariti. Nemamo luksuz da nešto uradimo danas i da sljedećih deset godina ili 12 godina čekamo da se zabilježi taj uspjeh”, naglasila je Cvijanović.

Pozvala je na oživljavanje mehanizma koordinacije na EU putu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) je ocijenio da je sastanak sa Varheljijem bio ohrabrujući te da Bosna i Hercegovina bez članstva u EU ne može biti prosperitetna država.

Varhelyi je konstatovao da je posljednjih šest sedmica put Bosne i Hercegovine ka dobijanju statusa kandidatkinje za članstvo u EU brži nego ikada prije.

Izvor: Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.